پاورپوینت باغ صخره ای و فضای سبز 53 اسلاید

پاورپوینت باغ صخره ای و فضای سبز 53 اسلاید پاورپوینت باغ صخره ای و فضای سبز 53 اسلاید

دسته : معماری

فرمت فایل : powerpoint

حجم فایل : 12774 KB

تعداد صفحات : 53

بازدیدها : 174

برچسبها : دانلود پاورپوینت

مبلغ : 6000 تومان

خرید این فایل

پاورپوینت باغ صخره ای و فضای سبز

پاورپوینت باغ صخره ای و فضای سبز

باغهای صخره‌ای و كاربرد آن در

 معمـاری فضـای سبـز

مقدمه:

درك طبیعت توسط انسان دركی غریزی و درونی است. آلودگی فزاینده انسان امروز به زندگی در فضاهای محدود و نازیبای شهری، اگر نگوئیم احساس آدمی را نسبت به جلوه‌های طبیعی از بین می‌برد، حداقل تا حد زیادی می‌تواند آن را ضعیف سازد.

عشق به طبیعت و پرورش گیاهان و احداث باغ در ایران پدیده‌ای است كه از لحظه‌ای كه مردم وارد تمدن كشاورزی شده‌اند با آنان همراه بوده و ریشه در اندیشه و فرهنگ این مرز و بوم دارد. از این روست كه مردمان این سرزمین علیرغم هجوم جلوه‌های نامطلوب زندگی ماشینی هنوز دل از طبیعت برنكنده‌اند و همواره جایگاهی خجسته به آن بخشیده‌اند.

باغ، كوشش و تلاش انسان خلاق برای ایجاد فضاهای زیبا و بارور و الگویی نمادین از طبیعت است. باغ باز ساختن گوشه‌ای از طبیعت است در جایی كه زندگی می‌كنیم.

طبیعت ایران سرشار تنوع و گوناگونی است: از سبزنای جنگلها تا آبی رنگ دریا و از چشم اندازهای بی‌كرانة كویر تا غرور سر برآسمان كشیدة كوهستانها در این تنوع بی‌پایان همواره چهار جلوة پایدار رخ می‌نمایند. آب، خاك، سنگ و گیاه، انسان نیز برای دعوت طبیعت به زیستگاهش ناگزیر به استفاده از همین چهارعنصر است، و تنها با درك عمیق جلوه‌های طبیعی است كه خواهد توانست الگوی كاملی از آن را بازسازی كند.

باغهای صخره‌ای نمودی از تلاش انسان در جهت بازساختن هرچه كاملتر ساختاریهای مناطق كوهستانی در سطحی كوچكتر است. در این فضاها سنگ و گیاه عناصر غالب چشم‌اندازند و در تركیب با هم فضاهای طبیعی را القا می‌كنند.

اغلب مردم زیبایی را تشخیص می‌دهند و بین فضاهای نامتعادل و یا زیبا و آرام‌بخش تفاوت می‌گذارند. با این وجود تاكنون در كشورمان كمتر به مبانی علمی معماری فضاهای سبز توجه شده است.

این مختصر كوششی است جهت معرفی یكی از جنبه‌های طراحی فضاهای سبز، یعنی باغهای صخره‌ای

باغهای صخره‌ای و آلپی:

باغهایی كه اجزاء عمدة متشكلة آن را سنگها و گیاهان در یك ارتباط نزدیك با هم پی‌ریزی كنند، باغ صخره‌ای، و هر گاه گیاهان كاشته شده در آن انتخابی از گیاهان كوهستانی، نواحی مرتفع و مناطق سر نزدیك به قطب باشند، باغ آلپی نام دارند.

تاریخچه باغهای سنگی به قرن نوزدهم باز می‌گردد. در این زمان تعداد زیادی از توریست‌ها كه جذب زیباییهای ارتفاعات رشته كوههای آلپ در سوئیس شده بودند به این فكر افتادند كه گیاهان زیبای این مناطق را به سرزمینهای خود برده و مناظر این ارتفاعات را بازسازی كنند. از آنجا كه در آن زمان تقریباً هیچگونه اطلاعاتی در زمینه پرورش گیاهان آلپی وجود نداشت اغلب كوششها جهت اهلی كردن این گیاهان با شكست مواجه شد.

اما به تدریج پیشرفت حاصل شد. در اوایل سال 1870، ویلیام رابینسون در كتابش تحت عنوان «گلهای آلپی برای باغهای انگلیسی» مطالبی جهت پرورش مؤفقتر گیاهان آلپی نگاشت و در سالهای نخست قرن بیستم مهارتهای پرورش و كشت گیاهان آلپی توسعه یافت. با این وجود برای زمانی طولانی باغهای صخره‌ای از طراحی ضعیفی برخوردار بودند.

در اولین دهه قرن بیستم، توانایی اروپائیان در طراحی باغهای صخره‌ای و مراقبت از گیاهان متناسب با آنها، به حد قابل قبولی رسید. در میان كتابهای این دهه، كتاب «باغ صخره‌ای من» نوشتة ریجینالد فارركه باغبان مشهوری در یوركشایر انگلیس، و كتاب «باغهای صخره‌ای» نوشته لوئیس میردین كه در رابطه با باغهای ایرلند نوشته شده بود به چشم می‌خوردند. كتاب باغهای صخره‌ای فارركه در سال 1913 تكمیل شد، شش سال بعد انتشار یافت و تبدیل به كتاب مرجع باغهای صخره‌ای در همه جا شد.

در آمریكای شمالی توجه به باغهای صخره‌ای دیرتر از اروپا آغاز شد و تازه در سال 1890 یك الگو از باغهای بوتانیك سلطنتی انگلستان در مقیاسی كوچك در باغ بوتانیك كالج اسمیت در فورت آمستون ماساچوست ساخته شد.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید