مقاله مبنای تكنیك های ژنتیك

مقاله مبنای تكنیك های ژنتیك مقاله مبنای تكنیك های ژنتیك

دسته : -پژوهش های دانشگاهی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 40 KB

تعداد صفحات : 64

بازدیدها : 285

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

مقاله مبنای تكنیك های ژنتیك

مقاله مبنای تكنیك های ژنتیك

تكنیكهای فنی ژنتیكی بعد از شناسایی كامل DNA از سال 1953 آغاز شد بعد با كشف حكم مركزی در سال 1958 توسط فرانسیس كریك اتفاق اتفاد. ژنتیك وارد مسیری تازه شد كه هدف آن درك پنج الگوی رفتاری سلولی رشد تقسیم تمایز، حركت و میانكش است.

میزان پیشرفت در این زمینه باعث بهت و حیرت و حتی خوپش بین ترین دانشمندان باشد بطور روزانه كشفیات بدست آمده از آزمایشگاههای تحقیقاتی خبر از شناسایی ژن های جدید عامل بیماری ها یا محصولات بیوتكنولوژی نوید بخش می دهند اكثر كشفیات مهم ژنتیكی با استفاده از ساده ترین موجودات ( ویرو ها ، باكتری ها) بدست آمده اند اگر چه امروزه یافته های جدید در مورد گیاهان و پستانداران نیز ارائه شده است. اگر چه باكتری ها و باكتریوفاژ ها هنوز هم پیچیده هستند اما نسبت به سلولهای جانوری و گیاهی سیستم ساده تری دارند، با استفاده از این سیستم های ساده بود كه دانشمندان توانستند DNA را بعنوان مولكول حاوی اطلاعات ژنتیكی یك سلول معرفی كنند.

DNA در سال 1869 توسط میكشن در اسپرم ماهی شناسایی شد ولی عملكرد و اهمیت آن در سلول به عنوان مسئول صفات توارثتا قرن اخیر نا شناخته ماند ساختار فیزیكوشیمیایی DNA توسط واتسون و كریك بدست آمد .

با فاصله زمانی كوتاه بعد ازشناسایی DNA ساختار DNA شناخته شد كه به عنوان ماكرو مولكول حد واسط مهم در نستز آنزیمها و سایر پروتئین ها عمل می كند.

ساختار DNA:

ساختمان DNA پلی است كه از تعداد زیادی نوكلئوتید ساخته شده فرق نوكلوئید ها در بازنیتروژن داراست دانشمندی به نام Charaff با امكانات ساده مقدار G,A . C,T را در موجودات مختلف استخراج كرد و مقدار نسبی آن را حساب كرد و نتایجی گرفت. دیدار همه DNA های دو رشته ای و همواره است.

خانم فرانكلین و ویل كین DNA را استخراج كرده و از طریق اشعه x‌متوجه شدند DNA دو رشته ای است اما سرانجام Watson و crick   در سال 1953 مدل DNA را ارائه دادند و گفتند كه مولكول DNA مولكولی دو رشته ای است و مارپیچ Doulde Helix علت مارپیچ DNA است و جفت نوكلئوید ها با هم زاویه دارند.

علت ایجاد شیار:

نیروهای موجود در DNA از نوع هیدروژنی ، هیدروفوب DNA به فرمهای B,Z,A وجود دارد. فرم A در سلول وجود ندارد و از آبگیری B- DNA بدست می آیند در یك A- DNA در هر دور بجای 10 تانوكلئوتید وجود دارد و قطری بجای 23A-20A درجه است مثل B- DNA راست گرد زاویه حدود 34 است در اینجا هم شیار بزرگ و كوچك وجود دارد.

ما در سلول هیرید RNA- DNA را مشابه A- DNA داریم.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید